Što je bonitetna ocjena izvrsnosti?

Bonitetna ocjena izvrsnosti predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekta. Temeljena je na financijskim izvještajima subjekta za posljednju poslovnu godinu i predviđa sigurnost rada u sljedećih dvanaest mjeseci.
Poduzeća s bonitetnom izvrsnosti posluju natprosječno i manja je vjerojatnost da će iduće godine zabilježiti blokadu transakcijskog računa. Za dobivanje bonitetne izvrsnosti poduzeće mora dodatno ispunjavati sljedeće standarde kvalitete:
- poduzeće mora biti starije od 3 godine;
- mora imati barem jednog zaposlenika;
- ukupni prihodi poduzeća moraju biti veći od 350.000 kuna;
- poduzeće mora imati barem 100.000 kuna kapitala;
- neto profitna marža poduzeća mora biti barem 3%.

Bonitetna izvrsnost AAA - Preuzmite 

 

Poslovni subjekti s bonitetnom izvrsnosti AAA imaju 64%
vjerojatnosti da zadrže bonitetnu izvrsnost u sljedećoj godini.

Certificiranje je u međunarodnom okruženju postalo ustaljena praksa i metoda poduzećima za daljnju konsolidaciju reputacije i povjerenja u domaćem i međunarodnom poslovnom okruženju. Nositelji certifikata dobivaju dodatno povjerenje svojih poslovnih partnera.
Bisnode Grupa ima dugoročnu tradiciju izdavanja certifikata izvrsnosti u sljedećih 12 europskih zemalja: Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljski, Češkoj i Mađarskoj. U narednim godinama, certificiranje će se provoditi u svih 18 europskih zemalja u kojima je Bisnode prisutan.